My First Blog

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, December 4, 2012

TrY SPeaKInG LOnDon n X SBaR naK G INterVIew..

First when my mum took some form from PPD.. When I heard that I feel very happy because all my friends said that school good n best.. And now I feel so excited to go to the interview.. But I don't know how to speak when I'm in the interview.. Maybe I have to study n practice to speak now.. So I can improve my English n I can speak very well..

Tuesday I had asked my sister's friends how she felt in MRSM BATU PAHAT.. She said that school very best because it gave she ate five times a day.. so best.. And she also said all about the school.. I hope I can get the interview.. ermmm..

My mum n my dad said to me if I in the interview I have to be brave n confident to myself..
I think I can do that.. XOXO N

Friday, June 8, 2012

Pemergian SI Abang Ku~ T_T (2)

Lepas aku tahu apit accident aku terus bergegas balik rumah n terus tukar bju.. aku hanya sempat ambil brang2 yg aku mampu wa je.. org kte sehelai sepinggang.. Eca pon terus bawa kete pergi hospital muar.. apabila sampai di hospital muar aku pon msuk... kat situ aku nampak atok,abah,mak,kak long,eca,angah n sedara mara.. aku tengok ade yg tgh bace yassin n menangis.. aku tanyer ijam apit kt ner pastu ijam ckap apit kat RED ZONE.. aku tanyer ijam red zone tu tempat aper??? ijam kte tempat tu bahaya.. aku mula rasa berdebar... lepas beberapa jam dah nk masuk magrib aku pon gi rumah atok... sembahyang n bace yassin..  beberapa hari kemudian, apit di masukkan di ICU.. mak kate dier dah ok sikit.. aku  n sedara mara x la rasa risau sagat.. pastu aku ambil cuti 2 minggu.. padahal aku nak amik UPSR.. ermm terpaksa tinggalkan pelajaran... selepas seminggu mak n abah pergi hospital, doktor cakap otak apit dah x berfungsi.. semua org terkejut... semua mula menitiskan air mata dengan sekelip mata.. 





Seminggu kemudian..




Abg Apit Pulang kerahmatuallah.. Kesedihan selepas diberitahu abg sdah tidak bernyawa sgt la mengancam diriku yg lemah ini.. Ketika itu hanya Tuhan saje yg thu cm ner Nana rse.. Tme tu Sentappp yg teramat sgt!! Apit ddikebumikan keesokkan harinya sbb dah Maghrib.. 




Esoknye...




Nana bangun sbb dikejut oleh kakak.. Mse tgahari orang dah mle dtg untuk mengapankn abg..
time tu Nana x sanggup nk  tgk sbb Nana terlalu sebak n hati ni masih lom dpt trime hakikat bahwa abg dh pergi.. tpi mak ckp ' Tak pe dik lepaskn je abg Pit.. kite kne redha atas pemergian die.. Allah pon lgi sygkn die' ... Nana hanye mampu mnahan air mte yg berjurai2 n cube tuk mnerime hakikat.. petang tu abg pon dikebumikan.. Alhamdulilah selesai sudah.. time tu redup je.. syukur sgt2.. 
Sekian saja dari saya.. XOXO N


Wednesday, June 6, 2012

Pemergian SI Abang Ku~ T_T

Sekarang dah masuk 4 bulan 21 hari dah abang apit tinggalkn kitorang... ermmm..  rse rindu msih tersemai di hati keluarga..  kadang2 ada kalanyer sedih...  klau duk rumah terdengar gelak kertawa nyer,suaranyer,ternampak juga dier berjalan di rumah...  ku teringat ketika dier mendengar lagu2  kegemarannyer... dier menyanyi lagu itu dengan pnuh  kesalahan vokal... hahaha.. contoh2 lagunyer ialah HATIKU MILIKMU( oleh nera ),OMBAK RINDU( oleh hafiz n adira ) N PENDAM( shahir )... lagu2 ini dinyanyi kn saat2 kali terakhir dier tinggal di rumah kerana baru lepas putus cinta dengan kekasihnyer...  kesiannyer abang aku nie...  

 

 

Nie gambar ketika kak long kahwin belah lelaki...  Selepas beberapa bulan kemudian dier balik ke rumah bersama abang ijam n abang eca... apabila dier sampai kat rumah dier terus jumpa aku n berikan aku hadiah hari jadiku kepadaku... Ketika itu hari Ahad.. malam tu dier asyik marah2 kitorang dengan tanpa sebab... Keesokkan pagi dalm kira2 pukul 4 pagi aku pergi menggosok baju sekolahku kerana aku fikir dah pukul 5...  Rupa2 nyer pkul 4... Semasa aku menggosok baju sekolahku aku nampak ijam apit n eca tengah main football game...  Apit main game tu lama sangat x tukar2 pon yang tukar ijam n eca jer...  Aku pon nampak ade nasi putih,telur goreng n kicap... Tpi telur tu kuningnyer x usik langsung...  Selalu nyer apit akan makan kuning tu.. dier x kn bgi pon kt org.. tpi kali nie dier x mkan... Setelah aku menggosok baju aku, aku terus tidur.. Lepas aku bangun, aku cari apit pastu dier x de.. aku pon siap nak gi sekola.. Ketika di sekola, aku pon masuk kelas.. tibala rehat... masa rehst aku x rse nk mkan sebab aku rse x sedap hati.. Pastu intan datang kelas aku... Dier datang dengan menangis.. Aku pon pelik.. Intan pon cakap gan cikgu dier nk amik aku.. Aku pon kemas barang aku n terus balik.. Dalam perjalanan kitorang nk turun tangga aku pun tanyer in tan kenapa??? Rupa2 nyer apit accident.. Aku mula rse lemah semangat... ( K laa kepada semua yg bce sye berhenti kat sini jap... hehehe...) XOXO N