My First Blog

Daisypath Friendship tickers

Friday, June 12, 2015

Siti Aisyah binti Zaini

Bismillahirrahmanirrahim..
Aisyah , merupakan seorang kawan yg sentiasa ade bile aku perlu. die bnyak dengar cerita sedih , gembira dan semua luahan prasaan aku. die selalu share cerita gn aku . die bestfriend aku . kekadang dah mcm kembar aku . pergi mane aku selalu sesama gn die . die tak pernah ambik hati dgn aku even aku slalu bahan die . die seorang yg low confident , susah betul nak yakin kt diri sendiri . kalu ade event or competition something , die akan masok kalo aku masok . kalo aku tak masuk , die pon tak masok . die anak yatim . dah tak de ayah . tapi die ttp tabah walaupon bapak die dh takde , sbb die rse kalo asyik sedih je kite takkan bole hidup dgn hidup sedih . 

Then , bile satu hari ni aku kehilangan seorg abg , die tmpat aku luangkan sedih . aku mengadu semue bnde kat die . aku nangis dpn die . die pujuk . aku peluk die . die lapkan air mata aku . selalu bagi aku nasihat yg bernas kat aku . aku tak tahu mcm mner nak ucapkn terima kasih kat die . terlampau bnyak jase die kat aku selame 5 tahun aku sekolah (rendah). bile dah darjah enam , alhamdulillah due2 dpt 5A's . tapi aku dpt sbp tpi die tak . 

Setahun kemudian..
Masing2 jlnkn hidup sendiri dkat skola yg b'beza . almost 2 years kitorang t'putus contact . tak berhubung lgsung . tibe f3 , baru kitorang tegur balik.. tu pon kat fb . sbb itu je tmpat yg kitorang bole contact . 

aku harap sesangat yg die boleh jadi kawan baik aku smpai syurga . 


with love ,
xoxo N.